Един въпрос, който тепърва ще се оценява съдебно, е дали конкурсите за граплиране са незаконни съгласно раздел 83 от Наказателния кодекс на Канада.

Знаем, че състезанията по аматьорска борба и джудо са законни, освен ако провинциите не приемат закони за обратното, тъй като те са хванати от „Олимпийския спорт“ освобождаване в раздел 83, параграф 2, буква а) от Кодекса. Но какво да кажем за други граплинг събития, като турнир за бразилски джиу джицу? Дали те ще се справят с Наказателния кодекс без провинциална рамка? Може да се направи аргумент по всякакъв начин.

Като отправна точка раздел 83 забранява всички наградни битки, които не отговарят на изключенията в наказателния кодекс, като наградните битки се определят като „среща или битка с юмруци, ръце или крака между двама души, които са се срещнали за тази цел от Предишна уговорка, направена от или за тях “.

Елиминирането на поразително вероятно не освобождава наказателния кодекс от задействане поради включването на думата „или“. Използването на „или“ вместо „и“ означава, че незаконната среща може да позволи да се използва „юмруци“ или „ръце“ или „крака“. Не е разтягане да се каже, че конкурсът за граплиране на подаване без стачки все още е среща с ръце или крака.

BC, за да вземе една провинция, изглежда разглежда Граплинг като заловен съгласно раздел 83 и са приели покупка в Съвета, позволяващи както конкурсите „Граплинг“, така и „Джиу джицу“, без да се нарушават наказателния кодекс.

От друга страна, изглежда, че и бойният законопроект за спортните спортове на Ню Брънсуик също изглежда разглежда конкурсите за граплинг като заловен от наказателния кодекс, но не включва никакви неолимпийски граплинг спортове в списъка им с „предписани“ бойни спортове.

Някои други провинции просто не са се занимавали със ситуацията, водеща до липса на единодушие в Канада дали раздел 83 е предназначен да улови граплинг събития.

От другата страна на монетата може да се направи аргумент, че раздел 83 никога не е бил предназначен да обхваща събития за граплиране. Както беше обсъдено с несигурността около законността на професионалния кикбокс в Канада, когато законодателството не е ясно на лицевите му съдилища, може да разгледа намерението на закона. По този начин съдът често гледа към законодателния аргумент около закона. Интересното е, че когато беше обсъдено прилагането на Бил S-209 за граплинг, се проведе следната размяна сред законодателите:

__________________________________________________

Kyle Seback Brampton West, ON

Благодаря ви, господин председател.

Сенатор Рунциман, имам имейл от джентълмен, който е в ездата ми от Алианса за граплинг на Онтарио. Разбира се, дори не бях наясно, че има алианс за граплиране на Онтарио, докато не получих електронната поща, но ще ви попитам и вие и г-н Pacetti. Изглежда, че той вярва или е получил някои насоки, че поради промените в това законодателство, граплирането вече ще изпадне в нелегален статут.

Моят преглед на законодателството показва, че ако преди това е било законно, той все още ще бъде законен; Ако преди това е било незаконно, тогава може или не може да е незаконно, но е незаконно да започнете с това. Не виждам как това законодателство би повлияло на граплирането и Алианса за граплиране на Онтарио.

15:45 ч.

Онтарио (Хиляда острови и езера Ридо), CPC

Сенатор Боб Рунциман

Не, и аз не знам. Този въпрос, който не е конкретно с граплинг, се появи по време на изслушванията. Няма известен спорт, който да не използва юмруци, ръце или крака. Говореше се за назоваване на конкретни спортове. Това би могло да създаде проблеми, ако нови хибридни спортове дойдат на сцената през следващите години.

Мисля, че страховете му могат да бъдат облечени и че той ще бъде в безопасност при тази промяна в законодателството.

15:45 ч.

Kyle Seback Brampton West, ON

15:45 ч.

Massimo Pacetti Saint-Léonard-Saint-Michel, QC

Като не-адвокат, моето мнение е, че просто добавяме нещо; Ние не изтриваме. Законопроектът само добавя „крака“ към наказателния кодекс, така че не виждам какъв би бил въпросът.

________________________________________________

Въпреки че може да се направи силен аргумент, който s. 83 Улавя неолимойските конкурси за граплинг по силата на обикновеното четене на дефиницията на наградата, горната обмен носи известна несигурност в уравнението. Провинциите ще бъдат разумни да се справят със ситуацията със законодателна яснота, насочени към това, какви състезания са законни и как, ако изобщо, те трябва да бъдат санкционирани. Мълчанието води до несигурност.

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Защо BJJ Bitcoin Ploy на Firas Zahabi е рисков начин да се опитате да избегнете престъпната кодова 20, 2017 г. с 2 коментара
Награда за борба с прокуратурата и борба със спорта в Канада 29, 2013 г. в „бойна спортна прокуратура“
Повече за CNMMAF „Опитвания“ – тестване на нюанси на сивото в наказателния кодекс на Канада 24, 2014 г. „Аматьорски закон за ММА“