миналата година легендарният конкурент Мирко „Cro Cop” Филипович безцеремонно се оттегли от MMA в разгара на допинг скандал. Полицейският служител на CRO призна, че е извън конкуренцията, използвайки човешкия растежен хормон скоро, след като е бил обект на тестване на USADA, както и спечели нежеланото отличие, че е първият конкурент, който е санкциониран при анти -допинговия режим на UFC/USADA.

Интересното е, че резултатите от допинг теста се върнаха след наказанието му, както и те очевидно бяха неблагоприятни за всякакъв вид забранени вещества.

Значи това означава ли, че окачването може да бъде заделено? Накратко не. Съгласно антидопинговата политика на USADA/UFC, HGH е забранено съединение, както и нарушенията не са ограничени до положителни тестове за лекарства. Това е само един метод, при който може да се докаже нарушение. Политическите местоположение Тежестта на USADA, за да докаже нарушение, както и това „може да бъде установено от всякакъв вид надеждни средства, включително допускания“. С други думи, ако признаете за допинг, USADA може да го използва, както и от себе си, за да установи нарушение на политиката.

Както USADA провери за репортера Марк Раймонди, санкциите срещу полицейския служител на CRO ще застанат.

С този бърз правен урок от метода има няколко размисли, които ви идват на ум

Тестовете на USADA не успяха да уловят HGH на Cro Cop, въпреки че е напреднал като „златен стандарт“ на анти -допинг тест. Без да критикува конкретно USADA, това е убедително доказателство, че това уточняване на анти -допинг тестването изостава от истинността на настоящите допинг методи.

Броят на тестовете, които USADA проведе, е далеч под честотата на тестване, гарантирано от изпълнителния директор на USADA TRAVIS TYGART. Може би това е отражение на нарастващите болки, които стартират програмата или може би все още има редица спортисти, които не са подписали тази програма за борба с допинга. Каквато и да е причината програмата все още да е онлайн, колкото стабилността, която беше гарантирана при стартирането на програмата.

С този неблагоприятен тест USADA се справи само за да хване един допинг спортист през цялата 2015 г. Справедлив залог е, че други успяват да се измъкнат с допинг под носа на USADA. Загрижеността остава точно колко широко разпространена е допинг в ММА, както и какво, ако нещо друго може да се направи за справяне с проблема?

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Мирко „Cro Cop” Филипович предаде двугодишна забрана за Dopingnovember, 2015 г. „Допинг“
Защо изданието на UFC на Cro-Cop му позволява да се подиграва на 2-годишната Banjuly на USADA 20, 2016 г.
Как Lyoto Machida може да отреже забраната си за допинг на USADA в Halfapril 14, 2016in “Допинг”