Хей там и възхитен в петък!

Най -актуалните ми видеоклипове

Маратон тренировъчен ден 2
Ден на списанието за обучение на маратон 2. runeatrepeat.com

Още видеоклипове

0 секунди от 1 минута, 45 секунди

След това
Маратон тренировъчен ден 5
04:34

На живо
00:00
08:21
01:45

Тази сутрин се събудих за специална доставка. Бен ми донесе поничка. Не съм сигурен защо, но ще го взема!

Направих бягане от 6 мили, подхранвано от моето специално лакомство и се почувствах страхотно. Поничките трябва да са новата ми храна преди състезанието!

Публикуване след: Яйца и овесени ядки

Фитнес петък, след като взе почивка от бягане.

Преди да отида в Китай, бях разтревожен, нямаше да мога да бягам много за тези девет дни от пътуването. Екскурзионната група не ни даде почасов план за пътуване преди пътуването, но аз (правилно) реших, че ще се срещаме рано всеки ден.

През повечето време фитнеса не се отвори до 6:30 сутринта. Едно място не се отвори чак след 8 часа сутринта! И така, имах 30 минути в много, за да получа някаква тренировка, преди да се наложи да се приготвя, да закуся и да се покажа във фоайето. (Бягането по -рано от това навън не беше вариант, защото все още беше много тъмно и замръзваше студено.)

Обичам да тичам по време на пътуване – това е най -добрият начин да видите ново място! Но просто не беше възможно в това пътуване, така че направих всичко възможно с дните, в които успях да вляза в кратък бяг на бягащата пътека.

Вероятно имам в четири 30 -минутни писти и един 2 мили, докато ме нямаше. Това изглежда като доста добра седмица на бягания до средната мечка, но аз средно 40 мили седмично, така че това е еквивалент на вземане на седмица от краката и белите дробове.

Така…. Колко бързо някой губи фитнес, след като не работи или работи?

Прочетох това в света на бегача на връщане от Китай и се съглася, че това е точно за мен. В него се казва, че можете да почивате/да се възстановите от здравословен проблем или нараняване в продължение на 2 седмици, преди да загубите фитнес.

Направих някои проучвания за това и открих подобни мнения по този въпрос, но някои източници казват, че след +2 седмици тялото ви губи около 6% от VO2MAX.

„Последните проучвания показват, че има малко намаляване на VO2MAX за първите 10 дни след бездействие при добре обучени спортисти. Тук е благоразумно да се спомене, че всички тези насоки приемат, че сте прилично обучен бегач, тренирайки последователно за период от 4-6 месеца. Бегачите на начинаещи ще загубят фитнес с малко по -бърза скорост, като се има предвид, че имат по -малка база от фитнес. ”

(Източник: Бегачите се свързват)

Този блог от инструктора Джо английски споделя формулата на Джак Даниелс, която е подобна, но казва, че тези загуби не настъпват до около 21 дни.

Ръководният инструктор Джак Даниелс цитира някои определени номера в книгата му, която работи с формулата на Даниел “. Той е някои примерни стойности при загубата на кардио-съдова фитнес от книгата си:
До 5 дни – без загуба
7 почивни дни – 0,6%
14 почивни дни – 2,7%
21 почивни дни – 4,8%
28 почивни дни (един месец) – 6,9%
56 дни (два месеца) – 15,3%

Като се има предвид, че бягах толкова много около октомври/ноември, мисля, че тялото ми вероятно се е възползвало от период на почивка. Поемам два дни за почивка от бягането през седмицата, но на дълги разстояния е трудно за всяко тяло и се надявам, че е чудесен малък подарък да си вземем това време. Аз лично мисля, че ако упражнявате 50 седмици извън годината, като вземете 2, би било чудесна почивка и възстановяване на времето за мускулите ви

Въпрос: Колко дни за почивка в седмицата приемате?

Изпратете ми работната книга

Запазете

Споделянето е загриженост!

Дял

Туит

Щифт

Дял

Поща

Дял