в съдебен процес, заведен от Патрик Спиърман, бивш изпълнителен директор, както и от Кевин Макхейл, бивш генерален мениджър на MN Timberwolves, заедно с други пратеници Инвеститорите, окръжен съдия отхвърли опита на Глен Тейлър да отхвърли декларации за измама, както и други тригери на действие, с което Тейлър се занимава във връзка с пратеника Медицински. Г -н Тейлър е собственик на Минесота Тимбъруулвс, както и се съобщава за най -богатия човек в щата.

Когато първоначално беше подадена ситуацията, Глен Тейлър, както и Брент Лукас, настоящ изпълнителен директор на пратеника, и двамата отхвърлиха обвиненията в пригодността, които обявиха, че Тейлър е участвал в „самонадеяност“, спазвайки поредица от бизнес оферти, които предоставиха на Тейлър Управление на компанията на компанията . Тейлър, както и другите подсъдими, помолиха окръжния съдия да отхвърли всички декларации срещу тях. Но в заповед на 24 ноември 2020 г. Съдът отхвърли това искане, както и разреши на целия Спиърман, както и декларациите на Макхейл да продължат срещу Тейлър, както и другите подсъдими, включително декларации за измама, както и нарушаване на доверителното задължение в връзка с пратеника.

Що се отнася до застрахователния иск за измама, съдът отбеляза, че „твърдят, че ответниците са обявили за ползите от благоприятното издаване на акции на [Тейлър], като предполагат, че сделката ще„ създаде конкретна стойност на акционерите “, както и че това е невярно, тъй като сделката ще бъде Всъщност издаването би разрешило такава стойност. ” В светлината на това Съдът постанови, че инвеститорите „достатъчно са поставили застрахователен иск за измама съгласно закона на Минесота“.

По отношение на декларациите за нарушаване на доверителното задължение, съдът отбеляза, че аргументите на Тейлър „не са адекватни да отхвърлят застрахователния иск при това уточняване на производството“.

Патрик Спиърман, един от инициаторите на този съдебен спор, телефонът нарича решенията на съдията „значителни“. Според Спиърман, след като делото е започнало, Глен Тейлър каза пред „Минеаполис Трибюн“ в изданието на 4 февруари 2020 г. „Отхвърлям тези твърдения“, но съдията съвсем наскоро постанови, че откритието ще продължи по всички твърдения. Освен това Спиърман каза: „Вярваме, че това ще излъчва светлина върху съмнителните отношения на Глен Тейлър. Съдебните заседатели не харесват, когато милиардерите се опитват да се възползват от честните колеги акционери. ”

Spearman, както и други акционери се представляват от адвокат Дейвид Уил от Baker Botts LLP

Споделя това:
Facebook
Twitter
електронна поща