от Мат Уейк

Всички разбираме, че кучето е най -добрият приятел на човека, но разбрахте ли, че можете да спортувате и с кучето си? Независимо дали имате куче или не, най -вероятно искате да отслабнете, изглеждате страхотно, както и да сте във форма, както и здрави. Е, предположение какво? Наличието на куче може да ви помогне с рутината на упражненията ви, тъй като кучетата са изключителни същества, които обичат да бъдат активни (дори когато не е задължително да искате да бъдат).

Изследователско проучване от Мичиган уточнява университета показва, че собствениците на кучета са с 34% по -голяма вероятност да получат предложените 150 минути упражнения седмично.

10 Изключителни метода за упражняване с вашето куче!

Получаването на някакво упражнение с вашето куче е фантастичен метод да се свържете с него, както и да се поддържате във форма точно в същото време!

Ето 10 метода, които можете да упражнявате с кучето си:

1. Отидете на разходка или бягайте заедно

Ходенето е един от най -простите методи за упражняване с вашето куче, но и бягането е забавно. Можете да го направите в парка или покрай плажа. Най -добре е да бягате с кучето си след хранене, както и да изчакате, докато навършат над една година, преди да започнете. По -малките кучета може да не могат да бягат толкова далеч или бързо, колкото по -големите кучета, така че изберете път, който отговаря както на вас, така и на вашето куче.

2. Отидете да плувате заедно

Плуването е фантастичен метод за подпомагане на вашето куче страхотно през лятното време, както и да се упражнявате с кучето си в точното същото време. Ако имате достъп до басейн, плаж или река, не забравяйте да наблюдавате внимателно домашния си любимец, когато са във водата, тъй като те може да не са най -добрият плувец, или те могат да уморят, както и помощ за изискване.

3. Отидете заедно на колело

Ако харесвате колоезденето обаче, не искате да оставяте кака си зад себе си, тогава защо да не ги съберете заедно със себе си? Можете или да използвате каишка, която се прикрепя към задната част на велосипеда ви, за да гарантирате, че те могат да бягат заедно с вас, или можете да си купите ремарке за велосипеди на Doggy, където те могат да седят, както и да се насладите на пътуването до вас.

4. Отидете на поход с кучето си

Ако сте тип на открито, това е идеалният метод, който да спортувате с кучето си. Вземете ги на поход, както и ударете пътеките. Те ще харесат чистия въздух, както и възможността да проверят природата. Вашето куче също ще ви помогне да ви вдъхнови, тъй като ще се вълнуват да се движат! Въпреки това, уверете се, че те са актуализирани за ваксините си, както и на снимки, преди да ги направите на поход или пътуване до парка поради кърлежи, както и други насекоми, които могат да ги ухапят или ужилят.

5. Опитайте йога

Можете да опитате да влезете в поза на куче надолу, в допълнение към други йога пози с вашето куче. Йога подпомага повишаването на силата, гъвкавостта, както и баланса, което ви е от полза! Това е също фантастична тренировка с ниско въздействие, която ще подпомогне простотата болка в ставите, както и на напрежението на мускулната маса и за двама ви.

6. Играйте Fetch

Това е традиционно по причина! Не само позволява на кучето ви да стане умствено, както и физическа стимулация, но и вие можете да получите някакво допълнително кардио, ако се разхождате с тях. Въпреки това не се страхувайте да смесвате нещата, ако започнат да се уморяват – използвайте различни играчки, както и навийте сферата или играчката, вместо да я хвърляте.

7. Застанете на задните си крака, както и разтягане

Това е фантастичен метод да разтегнете гърба си, както и тазобедрените стоки. Заставането на два крака, за да достигне до нещо, е естествен ход, който кучетата правят непрекъснато, така че те ще се радват да ви видят да се присъедините. Уверете се, че сте стабилни или имате какво да задържите, за да не е есен.

8. Пътствия с кучешка поза надолу

Влезте в настройката на лицевата опора, както и разполагате с лапите на вашето куче на гърба си, като повдигнете предните си крака от земята. Направете натискане, след което поставете лапите си обратно на пода, както и повторете. Това е забавно занимание, което ви позволява да упражнявате с кучето си, както и да добавите малко допълнително тегло към движението.

9. Съпротива Разходка с вашето куче

Ходенето с вашето куче е най -очевидният метод за получаване на здравословно време извън времето, но има много различни методи, които да разхождате кученцето си. Опитайте да вървите назад, за да сте сигурни, че вашето куче получава допълнителна съпротива, когато се опитва да ви дърпа. Това е особено полезно при ходене по -големи кучета. Ходенето в пясъка или водата може също да осигури допълнителна тренировка и за двама ви.

10. Планка с куче

Това е фантастично упражнение за онези хора, които нямат достъп до фитнес център или устройства, тъй като всичко, което изисквате, е вашето куче, както и някакво подово пространство. Започнете, като правите рутинна дъска на предмишниците си, както и след това кучето ви стои пред вас. Бавно се измествайте от страна на страна, като същевременно поддържате тялото си стабилно. Опитайте се да задържите дъската за 30 секунди, след което бавно увеличете времето нагоре, докато стигнете две минути.