алкализирайте пътя ви към страхотно здраве
От д -р Дейвид Джокерс, граждански журналист

Човешката вътрешна екосистема се стабилизира от няколко различни буферни системи, които поддържат тялото да работи на високо ниво възможно най -дълго. Една от тези буферни системи е рН. Нашият кръвен поток трябва да е леко алкален при 7.365 по всяко време. Ако се издигне или падне една или две десети от pH единица, той е катастрофален и потенциално фатален за организма. Поддържането на PH баланс чрез правилна диета и начин на живот е един от най -критичните инструменти за оптимизиране на вашето здраве.

Тялото има както краткосрочни, така и дългосрочни техники за буфериране на рН на кръвта. В краткосрочен план бъбреците ще изхвърлят по-кисели отпадъци и скоростта на дишането ще се увеличи, за да изпомпва повече алкализиращ кислород в системата и киселинен развиващ се въглероден диоксид извън системата. Ако рН на кръвта стане твърде киселина за хроничен период от време, това се превръща в различните тъкани, за да помогне за стабилизиране на рН. Тялото естествено ще отдели алкални минерали като калций от нашите кости и зъби. Магнезият се взема от кръвоносни съдове, калий от нашата нервно -мускулна система и натрий от нашите стави. Ако тези минерали не се заменят, тъканите бързо стават слаби и се изрождат.

Основните алкализиращи елементи в нашето тяло включват калций, магнезий, натрий, калий, витамин С, селен, кислород, цинк и различни витамини от група В. Най -добрите източници на тези основни хранителни вещества са в пресни органично отглеждани плодове и зеленчуци, ябълков оцет, определени ядки и семена и естествени розови соли.

Много киселинни развиващи се храни включват захари, зърнени храни, храни с месо и млечни продукти, кафе и преработени храни от всякакъв вид. Може би най -лошият виновник от всички е содата. Содата е пълна със захар, подсладители, консерванти и фосфорни киселини. Това са изключително кисели развиващи се вещества. Процедурите на сода на PH около 3. Това мощно дехидратира тялото, тъй като е необходима вода, за да помогне за детоксикация на всички кисели отпадъци.

Когато човек яде прекалено много киселини, развиващи храни за дълъг период от време, тялото става дефицитно в алкалните развиващи се елементи и храносмилателната система се нарушава. След това храната се усвоява недостатъчно и лигавицата се секретира в червата, за да се защити. Хроничните състояния могат да доведат до втвърдена лигавица, произвеждайки мукоидна плака, която нарушава усвояването на храната. Тази табела натрупва ложи в стените на дебелото черво и се превръща в размножително място за паразити и други недружелюбни организми

Паразити като червеи, гъбична мая и антагонистични бактерии ще откраднат ценни хранителни вещества и ще отделят токсини и кисели парчета обратно в кръвта. Това умножава относителната киселинност на системата и дълбоко понижава нашата енергия и имунитет. Това също задейства екстремно напрежение върху основните органи, изчерпвайки ги от ензими и хранителни вещества, оцветяващи живота, за поддържане на рН на кръвта. Това избухване на стрес върху тялото в крайна сметка води до болести и смърт.

За щастие телата ни бяха произведени с невероятна способност да се лекуват и възстановяват себе си. Ако започнем да предприемаме действия със стъпки, за да се върнем обратно в баланс, тялото ни ще реагира и ние ще подобрим драстично здравето си.

Започнете алкализиране сега с тези 7 прости съвета:
1. Намаляване 1/2 – 1 галон чиста, пречистена вода дневно
2.Кекисец пресен лимон във вода
3. Използвайте ябълков оцет вместо дресинг на салата или други оцети
4. Използвайте розови соли (като хималайска сол) вместо други соли.
5. Използвайте риган, копър, килантро, магданоз, розмарин и копър
6. Направете зелена напитка всеки ден
7. Опитайте да ядете 75% сурови алкални храни, развиващи храни