от Мат Вейк

Изгарянето е във възход. Неотдавнашен доклад от несъмнено установи, че 52% от всички работници се чувстват изгорени. Изгарянето е широко разпространено и може да бъде резултат от прекалено взискателни очаквания, липса на контрол, липса на социална подкрепа, поемане на много повече от човек може да управлява по време на работа, училище или междуличностно със семейството и приятелите или лошата грижа за себе си, наред с други каузи .

Изгарянето е състояние на физическо, емоционално и психическо изтощение, причинено от продължителен и прекомерен стрес. Изгарянето може да повлияе на качеството ви на живот и благополучие по различни начини. Последиците от изгарянето включват, но не се ограничават до, депресия, тревожност, гняв, раздразнителност, умора, прекомерен стрес, засилена вероятност за високо кръвно налягане, оттегляне от семейството и приятелите, невъзможност за работа добре, загуба на мотивация и все по -често отрицателна и цинична перспектива, наред с други. Добрата новина е, че лечението на изгаряне също ще работи за спиране на изгарянето на първо място.

След като общувате с Haley Perlus, Sport и Psychology Psychology, ето някои от поеманията, които да ви помогнат да се отървете от изгарянето в живота си.

Как да се отървете от изгарянето на вашата работа
За да се отървете от изгарянето в работата си, първо, идентифицирайте какво можете да промените. Например, да научите как да казвате не на работа, когато вече работите върху множество задачи, може да помогнете за минимизиране на тревожността и безсилието. Оценяването на вашите ангажименти, определяне на граници и научаване кога да откажете заявките ще ви помогне да получите останалата част, от която се нуждаете, за да дадете най -доброто от себе си и другите. Поставянето на лични и професионални граници е от съществено значение за отскачането от изгарянето, защото ако се чувствате възползвани или обезсърчени от вашите взаимоотношения, вашето самочувствие се влияе.

Ниската самооценка влияе върху нивата на тревожност, здравето и личните отношения. Ясната комуникация е от решаващо значение при определянето на граници, които се овластяват, дават ви много повече контрол, минимизиране на стреса и ви поставят на пътя към по-добро благополучие.

Как да се отървете от изгарянето като родител
Възстановяването може да приеме две форми. Една форма е практикуването на тишина. Техниките за тишина включват, но не се ограничават до медитация, дълбоко дишане, сън (включително дрямка) и просто, тихо време. Дори само една минута качествено дълбоко дишане може да поднови емоционалната енергия. Разнообразието е втората форма на възстановяване, която може да лекува и спре изгарянето. Разнообразието по същество използва себе си възможност да се възстановите от една задача, докато се ангажирате с друга задача, която изисква различен тип енергия. Например, физическата активност доставя положителна тревожност за тялото ви, като същевременно създава невероятно възстановяване за вашите емоции и ум.

Откъсвайки се от компютъра си за 10 минути и сгъването на пране, докато слушате успокояваща, спокойна и възхитена музика, може да осигури психическо възстановяване. Ако се възползвате от това, умът ви ще избяга от компютъра и музиката ще помогне при емоционално възстановяване (стига да не се съсредоточите върху натиска да свалите задължения и вместо това да се насладите на пресичането на прането от Списък, докато се наслаждавате на любимата си музика).

Без значение каква форма на възстановяване сте избрали, направете всичко една стъпка в даден момент и направете малки промени по пътя. Малките промени могат да имат ефект на пулсация, който в крайна сметка води до значителни резултати в цялостното ви здраве.

Как да се отървете от изгарянето като болногледач
Когато човек се грижи за член на семейството, приятел или любим човек, голяма част от съчувствието има тенденция да отиде при болния или немощ. Много забравят емоционалната и физическата такса, която може да се представи полагащото се.

Според Pew Research Center много повече от 40 милиона възрастни в Северна Америка се грижат за възрастни, хронично болни или близки с увреждания. Признаците за изгаряне могат да включват, но не се ограничават до депресия, умора, тревожност за бъдещето, безсъние, загуба на апетит, безнадеждност и други симптоми.

Въпреки че да си болногледач никога не е лесно, има някои неща, които можете да направите, за да го направите много по -управляеми. Помолете за помощ, когато е възможно, дали това показва, че плащате професионалист или се обаждате на приятел или член на семейството. Не пропускайте собствените си медицински срещи. Ако не сте добре, не сте в състояние да се грижите за някой друг. Проверете политиките за обезщетения за семейни отпуски на работа. Не се чувствайте така, че трябва да държите постоянно бдение до леглото им, особено ако знаете там в моменти на деня, в който те са склонни да спите или спят. Използвайте онези времена за самообслужване и поглеждане.

Говорете с други болногледачи, които знаете, за да получите идеи как да управлявате или разговаряте с лекуващия лекар или социален работник на здравното заведение.

Как да се отървете от изгарянето като студент
За да се отървете от изгарянето като студент, поставете достъпни цели. Напишете списък със задачи всеки ден на задачи, които трябва да свършат и отбележете техните дати. Използвайте ежедневни напомняния и календари, за да останете мотивирани за постигане на срокове. Отделете време и молив навреме, за да практикуватеe внимателност. Времето далеч от задълженията ви е също толкова решаващо, колкото времето, прекарано изпълнение на вашите ангажименти.

Практикувайте самообслужване, за да сведете до минимум тревожността и оставете ума си да се отпусне. Празнувайте малки победи по пътя и имайте предвид крайната цел.

Как да се отървете от изгарянето от тренировка
Ако се претренирате и не позволявате на тялото ви да се възстанови напълно, вероятно ще изпитате изгаряне на тренировка. Освен това, ако използвате същата рутина за дълъг период от време, скуката ще започне. Ако се претренирате, вие сте много по -предразположени към наранявания, които могат да ви извадят от рутината ви и да затруднявате „да скочите обратно. ”

Поставянето на разумни фитнес цели за вашата възраст, ниво на състояние и работа/личен график е от решаващо значение. Много спортисти или „воини през уикенда“ се чувстват виновни, ако си починат от тренировките. Разумно е да си вземате около два почивни дни от седмица от упражнения.

Има причина за термина „фрактура на стреса“. Докато тренировките с тежести са изключителни за подобряване на костната плътност и тренировките с високо въздействие са идеални за кардио, костите ви се стресират, а от своя страна това може да причини фрактури.

Не се обсебвайте от числата, повторенията, комплектите и т.н. Фокусирайте се много повече върху това как се чувствате след тренировката психически и физически. Превключете тренировките си, за да не ударите плато. Ако трябва, вземете фитнес партньор, променете средата си за тренировка, като смените фитнес зали, поставете някаква нова музика, която да слушате, или се почерпете с нова екипировка за тренировка.