от Робърт Дж. Романо, JD, LLM, старши писател, както и Девин Морган, кандидат за спортна администрация, Университетът на Сейнт Джон

Първоначално, FIFA, футбол в световен мащаб, управляващ орган, отговорен за организацията, както и за насърчаване на световни футболни състезания, включително мъжки, както и събитията на Световната купа за жени, ще забрани само на Русия да провежда всякакъв вид футболни игри в световен мащаб по време на пробегването до Световното първенство през 2022 г.

Мерките, подсилени към тези на руския отбор, под името, футболен съюз на Русия, играят всички свои квалификационни мачове в неутрални страни без зрители или с руския химн, който се извършва. Въпреки че се засилиха донякъде, тези санкции бяха критикувани от много като обикновен шамар по китката за страна, която току -що въведе безпроблемно нашествие на въоръжени сили върху съседа му, Украйна.

Но след Световния олимпийски комитет, както и УЕФА претеглиха, заедно с редица нации, включително Швеция, Полша, както и Чехия, всяка от които избягва, че няма да играят Русия в предстоящото Световно първенство, квалифициращи плейофи, FIFA Накрая предостави на Русия червена карта, като я забрани от световни състезания с официалното си изявление за четене:

„FIFA, както и UEFA са взели решение, че всички руски отбори, независимо дали национални представителни отбори или клубни отбори, ще бъдат спряни от участието както в FIFA, така и в състезанията на УЕФА до допълнително забележка.“ [1]

Последванията са, че руският мъжки отбор няма да играе в никакъв вид мачове за плейофи на Световната купа през следващия месец, както и женският отбор ще бъде забранен от състезанието на Евро 2022 на това лято.

Но дали FIFA, заедно с УЕФА, има силата да забрани … (Бележка на редактора: Останалата част от публикацията е представена в сигнал за спортни съдебни спорове.)

[1]

Споделя това:
Facebook
Twitter
електронна поща