по -рано днес Thiago Tavares получи загуба на TKO в двубоя си срещу Робърт Уотли на PFL 2, който зае място в Илинойс.

Таварес беше ударен с нисък удар. Счита се случайно. Както е нормата в MMA Tavares, беше осигурена до пет минути, за да продължи. Може да не. След това му е връчена загуба на TKO. Tavares ‘каза на MMAFighting.com, че “несъмнено” ще очарова тази съмнителна загуба. Нека да разгледаме правилата в играта.

Илинойс, подобно на редица други юрисдикции в Северна Америка, съдържа съмнителна регулация с ниски разклонения. Накратко правилото уточнява, че конкурент, ударен от неволно ниско-изтребител, който не може да продължи, може да получи загуба на TKO. Въпреки че правилото може да изглежда абсурдно, очарованието има малка възможност за успех, ако регулаторите спазват буквата на законодателството за постигане на резултат от битка.

Регламент 1370.610 (6) се нуждае от мъжки състезатели носят „защитен защитник на слабините“. Въпреки че такова нещо практически съществува, правилото обмисля защитник на слабините, който, ако се удари от случаен нисък удар, предлага адекватна сигурност, че състезателят ще може да продължи, ако осигури адекватно време за възстановяване.

Оттам отиваме на регламент 1370.630 (в) (2) (б) (iii), който уточнява, че „състезател, който е ударен с случайно нисък удар, трябва да продължи след разумен период от време, но не повече от 5 минути, Или той или тя може да загуби двубоя чрез технически нокаут. ”

Единствената надежда, която Таварес има в очарованието, е като се съсредоточи върху думата „май“. Правилото не налага загуба на TKO при тези обстоятелства, но дава възможност на съдията да използва своята преценка, за да постигне такъв резултат. Правилото съществува поради предполагаемата причина, че някои бойци търсят нисък удар като метод извън битка. Ако Tavares може да създаде медицински доказателства, например, че ниският удар е довел до истинска контузия, той може да пожелае определянето да преобърне двубоя до безспорно въз основа на това, че правило 1370.630 (в) (б) (i) обмисля безспорен, когато състезател не може да продължи след неволно фалшифициране с четенето на правилото:

Ако реферът определи, или от собственото си наблюдение, или от съветите на лекаря, двубоят не трябва да продължи, тъй като от контузията от случайния фаул, двубоят ще бъде обявен за състезание, ако се случи фаул:

По време на първите 2 кръга на не-шампионски двубой

Ако реферът законно вярваше, че Таварес може да не продължи след удара, тогава неговият чар има шанс. Ако, от друга страна, реферът вярва, че търси метод, резултатът е в обхвата на правилата.

Също така си струва да се отбележи, че идеята за „Fall Proof Protector Protector“ е връщане към дните, когато боксът беше единственият експерт Battle Sport, регулиран. Някои юрисдикции в исторически план са имали този език въз основа на това, че страхотният защитник на слабините, ако е ударен от подплатени ръкавици, не трябва да води до това, че конкурент не е в състояние да продължи. Този регламент наистина няма местоположение в ММА с случайни ниски удари, които не са ограничени до удари с ръкавици, но също и до колене, лакти, както и ритници. Това трябва да има някакво отношение в използването на дискретността точно тук, тъй като Уотли призна, че ниската стачка е направена чрез Solid Shin на слабините. …. Разбрах, че или се свързах с още една негова кост, или ударих чашата. “

Ако стачката е толкова значителна, тя оставя традиция на пищяла на човека, който го хвърля, което води до доверие към несъгласието, което Таварес законно може да не продължи, което би трябвало да накара регулаторите сериозно да мислят за варианта за безспорно.

Реклама

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Georgia Low Strike Modifications Prograis срещу Redkatch Bout to TKO VictoryApril 19, 2021
Нека поговорим за действителното правило за незабавно повторение на Невада, както и съмнително Херман/Родригес „Нисък удар“ на 14 септември 2020 г. с 3 коментара
CAT ZINGANO Апелира към загубата на Eye Tko – законният пейзаж в PlaceJanuary 14, 2019