Значението на обоснован конкурент в ММА е от решаващо значение, тъй като коленете, както и ритниците на главата на такъв противник, са забранени. През 2016 г. Асоциацията на комисиите за бокс, както и на бойните спортове („ABC“) смекчи политиката с убеждението, че някои бойци играят на системата, като се променят от стоене до заземяване, като просто поставят пръст върху платното.

Модификацията за 2016 г. не беше единодушно договорена, както и доведе до значителна фрагментация на политиките в местоположението в юрисдикциите в Северна Америка. Изтребителната сигурност беше основната причина за юрисдикциите, които не обхващаха новата политика, тъй като те се колебаеха да разширят сценариите, в които бойците могат да вземат травма на главата.

С оглед отново обединяването на политиката за тази година годишния семинар на ABC видя единодушен вот, преминаващ 42-0, за да се подобри смисъла отново. Както първо се съобщава от Джейсън Флойд, ABC прие спазването на дефиницията

Незаконното действие на ритането или коленирането на главата на заземен противник: заземен конкурент се определя като: Всякакъв вид част от тялото, различен от подметките на краката (без пръсти), докосващи пода на зоната. Състезател ще се мисли за заземен, ако дланта или затворен юмрук от една ръка и/или всякакъв вид друга част на тялото, докосват пода на зоната.

Надеждата е, че всички юрисдикции ще възприемат това значение до 1 юли 2020 г. Флойд съобщава, че приемането на новата политика е условно за спазването на условията:

After all commissions have made the modifications to ended up being unified, as well as have supplied written verification of compliance to the ABC Board of Directors, the new unified policies will ended up being efficient by July 1, 2020. In addition, this policy adjustment е зависим от всички комисии, които се връщат в ABC, както и присъстват в процеса. Крайната цел за тази модификация на политиката в ABC е спортът да има единна политика, определена във всички уточнявания, както и племенните комисии, за да помогнат на бойците да имат един набор от политики.

Независимо от това, което ABC желае всяка юрисдикция, ще вземе самостоятелно решение дали да приеме политиката или не с често разнообразни срокове. Този нов език изглежда практически застрашаващ, както и в идеалния случай несъмнено може да се събере разцепения пейзаж.

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

ABC предлага нова политика „обоснован боец“ в MMAJULY 25, 2022 г.
2017 г.-Годината на правилата на MMA „DIS-UNIFIED“ JANANUARY 3, 2017 г. с 1 коментар
Cabmma приема ритници на петата на бъбреците, както и новото значение на ABC за заземения изтребител 25, 2017 г.