от Мат Вайк

Без съмнение, яйцата са един от най -добрите източници на протеини, които можете да намерите. Направих няколко парчета от съдържанието на това колко страхотни яйца са не само за вашето здраве, но и за поставяне на качествена постна мускулна маса. Изглежда почти всяка година излиза някои нови изследвания, които показват много повече ползи. Сега изследователите заявяват, че има по-голяма реакция на изграждане на мускули, когато хората избират яйца след тренировка-но не само всяко яйце ще направи.

Познайте яйцата-акторно от какво се нуждаете, за да изградите мускули
Ако сте следвали времевата линия на изследване на яйцата, щяхте да знаете, че веднъж са били рекламирани като здрави, а след това демонизирани, след което се връщат обратно към това, че се смятат за здрави.

Яйцата са страхотни! Не, съдържанието на мазнини бавно ще ви убие и ще повиши холестерола ви. Не, чакай! Сгрешихме! Мазнините в яйцата са здрави – яжте!

Честно казано, напред -назад беше объркващ и до ден днешен много хора все още не са сигурни дали трябва да ядат цели яйца или само яйчен белтък в диетата си. Сега новите изследвания показват, че ако изберете само яйчен белтък и изхвърлите жълтъка, може да се изрязвате на някаква качествена мускулна маса.

Сега изследователите потвърждават, че докато и самият жълтък, и самият яйчен белтък включват протеин, жълтъка конкретно включва някои компоненти, които изглежда отключват потенциал за растеж на мускулите, много по -голям от самото белтъци.

Изследователите събраха малка извадка от индивиди и ги накараха да участват в обучението за съпротива. След тренировката им получиха или 18 грама протеин от яйчен белтък или цели яйца като част от техния протокол за възстановяване след тренировка. След това изследователите оцениха нивата на аминокиселини на благодарността на участника на яйцата, които са изотопно белязани с левцин, за да помогнат на изследователите да проследят точно откъде идват аминокиселините (яйца или по друг начин).

Един от изследователите спомена: „Използвайки тези етикетирани яйца, видяхме, че ако сте яли цялото яйце или яйчните бели, същото количество диетични аминокиселини стана достъпно във вашата кръв. Във всеки случай в кръвта са били налични около 60 до 70 процента от аминокиселините за изграждане на нов мускулен протеин. Това предполага, че получаването на нечии протеини от цели яйца или само от белите няма значение, тъй като количеството диетични аминокиселини в кръвта, след като яденето обикновено ни дава индикация за това колко мощен е хранителен източник за процеса на изграждане на мускули. ”

Въпреки това, когато изследователите изкопаха по -дълбоко и погледнаха синтеза на протеини, те направиха необичайно откритие. Те обсъдиха, че „Видяхме в поглъщането на цели яйца веднага след упражнения за устойчивост, което доведе до по-голям синтез на мускулно-протеин от поглъщането на яйчните белтъци.“ Така че, докато и пълните яйца, и яйчните белтъци могат да дадат сходни резултати от гледна точка на аминокиселини, това е част от синтеза на протеини от уравнението с това, което може да помогне за получаване на по -големи възможности за растеж на мускулите.

Протеин в диетата на американеца
Докато американецът няма проблеми, които удрят ежедневните си въглехидратни номера, протеинът е друга история. Разбира се, бихте могли да използвате нещо като протеинов прах, но не всеки е здрав с добавки или дори иска да се отклони от Whole Foods. Поради тази причина яйцата са страхотен избор. И когато обмисляте закуската е въглехидратно-тежко хранене за много (зърнени храни, тост, гевреци, кифли), включването на цели яйца може да подобри общите макроси за храненето.

Изследовател от проучването беше цитиран, казвайки: „Има много напрежение върху храненето на протеини в съвременното общество и изследванията показват, че се нуждаем от много повече протеини в диетата, отколкото някога сме смятали да поддържаме здравето. С нарастването на населението в света се нуждаем от достъпни и устойчиви техники за подобряване на използването на протеини в диетата. Тази работа показва, че консумацията на яйчен протеин в естествената си матрица има много по -голяма полза от получаването на изолиран протеин от същия източник. ”

Като цяло, културистите консумират много по -висок прием на протеини от общата популация. И макар че многобройните културисти вече консумират достатъчно протеини в диетата си, може да е страхотна идея да добавят и/или заменят част от ястията си с цели яйца, за да подобрят реакцията на мускулите си с цели 40 процента (в сравнение с храненето Вместо това яйчен белтък).

Освен това, това е страхотна новина за много хора, тъй като много повече и много повече американски решават да отгледат собственото си пиле в имота си, не само за производството на яйца, но и в крайна сметка за самото пиле. Пилето се отглежда и управлява и е страхотен източник на производство на храни. Те могат също така да намалят цената на значителни сметки за протеини от пазаруването на хранителни стоки (протеините, като говеждо месо, не са ниски цени в наши дни).

В заключение, това е просто още едно невероятно проучване, показващо здравето и потенциала за изграждане на мускули от яйцата. Така че, не бъдете гладна глава и започнете да консумирате цели яйца в диетата си.

ИзточникЕ:

1.) Стефан Ван Влиет, Еван Л Шай, Сидни Абу Сауън, Джоузеф У Бийлс, Даниел Уд Уест, Сара К Скинър, Александър В Уланов, Джонг Ли, Скот А Палуска, Карл М Парсънс, Даниел Р Мур, Никълъс А Бурд. Консумацията на цели яйца насърчава по -голяма стимулация на синтеза на постуксерсиран мускулен протеин, отколкото консумацията на изонитрогенни количества яйчни белтъци при млади мъже. The American Journal of Medical Nutrition, 2017; 106 (6): 1401.