Ако сте като типичния активен човек, дори и незначителна контузия, която ви отдава от рутинна рутина на тренировка, може да се окаже голямо главоболие. Променяте гърба си, усуквате коляното си, изживявате шини на пищяла … както и изведнъж, ще разбърквате луд, чудейки се кога можете да се върнете в играта.

Добре дошли в опасната, сива зона след нараняване. „За рехабилитация на тези типични наранявания, времевата рамка обикновено е две до четири седмици“, заявява Джоузеф Е. Херера, председател на катедрата по рехабилитационна медицина в инсталирането на Синай Бет Израел. „Но много от моите спортисти за отдих ще се почувстват много по -добре след една седмица или втора седмица – което е, когато ги предупреждавам. През това време те са много от опасност от реинюри. ”

Според Херера, независимо от нараняването, процесът на заздравяване на тялото е същият – независимо дали сте изкълчили лигамент, разтегнете сухожилието или прецедете мускула. „С предварителната контузия има разкъсване или сцепление, както и микрофибрите са ранени“, обяснява той. „Възпалителните елементи започват да населяват, както и да лекуват района – и тялото трябва да върви със стъпките, за да се върне.“

Ако се върнете към бягането или вашата баскетболна лига, преди тялото да е тръгнало с целия лечебен процес, опасността ви от настройване на нараняването се увеличава, както и се излагате на опасност от хронични проблеми, предупреждава Херера. „Проблемът с две до четири седмици може изведнъж да се окаже проблем от три до шест месеца“, казва той. „Другият огромен проблем е, че опасност да нараните други части на тялото си“, например, вие сте много по -склонни да нараните лявото си коляно, когато кърмите най -добре по време на това завръщане.

Не скачайте обратно в рутинните си тренировки, преди да сте готови. Ето точно как да разберете кога, както точно как да се върнете към рутината си.

Дай му време

Трудно е, но изисквате да се разхладите поне две до четири седмици. Ако работите с физически терапевт, уверете се, че имате отворен диалог за вашето развитие, както и той е дейността. „Използвайте Tylenol, Compression, както и лед за нараняването“, заявява Херера. „Нещата ще започнат да се оправят, както и възпалителните елементи ще започнат да намаляват.“

Познайте насоките „връщане към игра“

Има две неща, които трябва да постигнете, преди да започнете да развивате отново нивото на активността си, заявява Херера. „Вие изисквате безболезнено разнообразие от движение, както и безболезнени специфични за спорта действие“, казва той. Ако не можете да вървите обратно, за да хвърлите бейзбол след нараняване на ръката или не можете да бягате, без да усетите малко възел от болка в коляното след изкълчване, все още не сте подготвени.

Следвайте насоките от 10

След като на последно място сте без болка (Whoo!), Все още сте в вреден период на повторно нараняване. Херера съветва да вземе нивото на вашата активност от преди нараняването, както и да го намали наполовина. „Ако преди сте бягали четири мили, ще се отрежете на две“, обяснява той. „Оттам можете да се съобразите с насоките 10: Увеличете интензивността си, както и продължителност с 10 процента на всеки 10 дни.“

Според Herrera това може да се почувства като „болезнено, прогресивно увеличение“, ако набиете разходка с 4,0 км / ч до само 4,2 мили / ч на всеки 10 дни, но ще си струва в дългосрочен план. Не можете да бързате тялото, за да се излекувате – макар и многобройни опита. Ако отидете с рехабилитацията, когато е най-добрият начин, ще има много по-голяма вероятност последно да достигнете това, което се чувства добре, пълноценно ниво, вместо да настроите проблема, както и да произвеждате нови в процеса. Останете мудния, както и стабилен курс!

Съвсем наскоро се върнахте от контузия? Споделете вашите предложения, както и насоки, като се присъедините към разговора по -долу.

Тази информация е само за академични функции, както и не се разбира като заместител на медицинската диагноза или лечение. Трябва да не използвате тази информация за диагностициране или лечение на проблем или състояние на здравето и уелнес. Винаги проверявайте с вашия лекар, преди да промените диетата си, да променяте навиците си за сън, да приемате добавки или да започнете нова физическа фитнес рутина.

Джена Бърч

Джена Бърч е здраве и благосъстояние, както и журналист по начина на живот. Тя е писала за мрежата, както и за печатни обекти като Cosmopolitan, O, Psychology Today, Self, Health and Wellnes на жените, както и за здравето на мъжете, наред с други. Тя е колумнист за връзка за Yahoo, както и автор на The Like Space (януари 2018 г., Grand Central Life & Style), подкрепяно от науката водач за съвременни жени, навигиращи в днешния предизвикателен пейзаж за запознанства. Университет на Мичиган възпитаник, Джена все още пребивава в Ан Арбър, Мичиган.