в последните преследвания, включително индустриалното пиратство на UFC Pay Per View Събития Две скорошни съдебни решения бяха освободени, присъждащи щети от 4000 долара, както и 3000 долара съответно.

В първата ситуация (Joe Hand Promotions, Inc. срещу McKissick) подсъдимите показаха UFC 164 на една телевизия в бара си. Индустриалната такса за лицензиране на SUB не беше изплатена, както и обвиняемият, рекламиран на страницата им във Facebook, че ще екранизират двубоя. Ищецът потърси законови обезщетения от 25 000 долара, но съдът откри крайността на искането, както и присъди общо 4000 долара обезщетение. При достигането на тази фигура окръжният съдия Ранда предостави на спазването на причините:

Приложимата ставка за двубоя беше 1100 долара, както и ответниците вероятно се радваха на тласък в храната, както и продажбите на напитки, особено след като рекламираха битката. Нещо повече, Джо Ренд представлява законно плащането на клиентите местата на други оторизирани индустриални заведения, лицензирани да получат програмирането. По този начин пиратството задейства увреждане на репутацията на Джо Хенд, както и на страхотната воля.

Джо Хенд иска 5000 долара законови щети, както и 20 000 долара подобрени щети. Съдът се съгласява с изискването за възпиране в тази ситуация, но не до степен, в която обвиняемият може да се изисква извън дейността си или като минимум, да вземе сериозен паричен удар, който да подкопае иначе законната им бизнес операция. Следователно Съдът ще присъди 1000 долара законови обезщетения, както и 3000 долара подобрени щети. Искането на Джо Хенд да представи отделно декларация за такса също се предоставя.

Във втория случай (Joe Hand Promotions, Inc. срещу Ol ‘River Hideaway LLC) Защитниците показаха UFC 171 в бара си, след като го купят от мрежата за хранене, но те платиха жилищната такса, както и не по -скъпите индустриални под 950 долара, но не са платили жилищната такса, както и не по -скъпите индустриални под 950 долара за индустриални подводници Лицензионна такса. Съдът откри, че това не е подкрепа, тъй като съдебният процес включва строг устав.

Ищецът потърси законови обезщетения на обща стойност 60 000 долара, но съдът откри вместо това крайно присъждане на 3000 долара. При откриването на тази фигура разумният старши окръжен съдия Езра е разсъждаван като спазва –

Съдът открива, че в случая е подходящо законово присъждане на щети от 3000 долара. Тук ищецът може да е таксувал 950 долара за място, подобно на адвокатската колегия. (Dkt. # 11-1 на 29 (заявявайки, че лентата на ответниците има способност от приблизително 100 души); Dkt. 0-100 души)). Допълнителни 2,050 долара е разумно да възпирам бъдещите нарушения …

В този запис Съдът открива, че умишленото нарушение на щетите не е оправдано при обстоятелствата по това дело. Няма доказателства, че подсъдимите многократно нарушават законодателството за продължителен период от време. Нито има доказателства, че те са получили значителна парична печалба, като получават сателитно програмиране на ищеца без нейното разрешение. Сумата на законовите щети от 3000 долара е адекватна за възпиране на всякакъв вид бъдещо нарушение на § 605 от ответниците.

Реклама

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

11 000 долара решение по подразбиране, поръчано след UFC 128 PiracyJuly 25, 2014 г. „Пиратство“
Увреждането на пиратството на UFC PPV, оценено под разхода на програмата 19, 2016 г. „Пиратство“
32 500 долара селище за пиратство достигнаха, спазвайки вероятния UFC PPV Piracymay 19, 2016in “Piracy”