на 6 март 2020 г., доцент по спортна администрация Алисия Джесоп е назначена за избран за спортна асоциация за спорт и отдих (SRLA). Назначаването идва след пет години активно участие в асоциацията, включително преди това да служи в Съвета на директорите на Асоциацията като главни отличия и награди.

„Виждам това като специална възможност за моята област, защото спортният закон все още се появява. За мен е чест да бъда начело на тази организация, управляваща метода и разговора за това къде отива [спортният закон] “, казва Джесоп. „Аз съм в екстаз да си сътруднича с връстници по целия свят и да го върна в класната стая в Pepperdine.“

На годишната конференция на асоциацията в Луисвил Кентъки членовете споделиха своите номинации и потвърдиха Джесоп за избрания президент по време на банкета на наградите в Чърчил Даунс. Позицията обслужва тригодишен срок и води асоциацията през годините на растеж и подобряване на педагогиката на спортното право.

Джесоп е лицензиран адвокат, чието изследване се фокусира върху пресечната точка на спорта, служебните медии и закона. Тя също е следвала ръководството на жените и малцинствата в междукултното управление на спорта на ниво NCAA Division I, както и женското представителство в спортните отчети. Освен представянето на своите изследвания на няколко конференции, тя публикува много статии в Washington Post, Forbes и The Athletic. Тя също често се появява по телевизията и радиото, за да достави коментари и анализ на спортното право и бизнес.

SRLA има за цел допълнително изследване и разпространение на информация, свързана с правни аспекти на спорта и отдих. Със своите разнообразни членове от различен образователен и опитен произход, асоциацията обслужва академици и професионалисти в частни и обществени спортни и отдих. За да научите много повече за асоциацията, посетете уебсайта на SRLA.

Споделя това:
Facebook
Twitter
електронна поща