, изгубени в дискусиите на Драконийското наказание на Ник Диас на държавната атлетическа комисия на Невада и далеч от идеалните ситуации на неговото изслушване е фаталният недостатък в съвременната атлетическа комисия за тестване на тестване Марихуана.

Марихуаната е от WADA и по много стандарти за атлетическа комисия, забранена само в конкуренция (за разлика от стероидите и други лекарства за повишаване на ефективността, които са забранени от време на време.).

Причината за това е проста. Марихуаната, алкохолът и други така наречени „наркотици на злоупотреба“ не се повишават. Всъщност WADA дори не забранява алкохола в конкуренция за много спортове с изключение на онези, при които вредата се възприема като възможна като въздушни спортове, моторни спортове и стрелба с лък. Опитаващите вещества са забранени само в конкуренцията в света на бойния спорт за безопасността на изтребителите, които ги консумират. Никой регулатор няма да позволи на борбата спортист да се състезава, докато е нарушен и може да се направи малко аргумент срещу тази цел.

За тази цел комисиите най -вече разчитат на скрининг на метаболит при тестове за урина, които не правят нищо, за да идентифицират дали спортистът е нарушен, докато се състезава. Тези тестове показват само, че марихуаната е била консумирана известно време в миналото. Различни юрисдикции задават синтетични прагове, които, ако са надвишени, се считат за нарушение на забраната за конкуренция, но те отново не измерват тласък

Далеч по -разумният метод би бил да се разчита на целостта на медицинските прегледи. Лекарите присъстват на регулирани събития. Ще отнеме малко време и усилия, за да се гарантира, че никой конкурент не е на път да се бори, докато показва признаци на обезценка. Ако боецът не е обективно нарушен по никакъв начин и удовлетворява присъстващите лекари, тогава истинските проблеми с безопасността на регулатора са смислено изпълнени. Позволявайки да се осъществи двубой, от друга страна и намиране на следи от вещества, които биха могли да бъдат консумирани дни или седмици преди това, пропуска тази цел и е практика, която регулаторите трябва сериозно да обмислят преоценка.

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Флорида премахва канабиса като забранено вещество в бойния спорт 4, 2021 г.
Първи по рода си канабис вторник, даден от Атлетическа комисия на Съединените щати 26, 2021 г.
Невада счита, че премахването на забраната за марихуана от бойни спортни програми 10, 2017 г. с 2 коментара