е обичайно да имате тесен изглед, когато става въпрос за здраве и фитнес. За много хора това означава обсебване на числата в мащаб или строго броене на калории по време на хранене. Но що се отнася до здравето на сърцето, има още повече за това, казва Тара Нарула, д-р, сертифициран от борда кардиолог и говорител на доброволците на Американската сърдечна асоциация. Тук тя споделя своите основни препоръки за здравни дейности:

1. Сърдечни сесии за пот

Основният ви фокус за поддържане на сърцето ви трябва да бъде върху аеробната активност, казва Нарула. „Удрянето на 150 минути седмично на умерена аеробна активност или 75 минути седмично на енергична аеробна активност са оптимални цели“, казва тя. Всяка дейност, която повишава сърдечната ви честота, ще работи, като бързо ходене и бягане. ”Ходенето винаги е добър вариант, защото не е нужно да ходите на фитнес – можете да го направите навън“, казва Нарула. „А за хората с ограничения за съвместно, плуване, елиптичната машина и гребането са добри.“

2. тренировки за изграждане на мускули

„Устойчивостта и силовите тренировки също могат да бъдат изградени за два пъти седмично“, казва Нарула. Дейностите по носене на тегло могат да помогнат за намаляване на кръвното налягане и подобряване на цялостното сърдечно -съдово здраве.

3. Ежедневна активност

Плъзгането на повече стъпки в деня ви също може да окаже положително въздействие върху здравето на сърцето ви. „Опитайте се да изградите упражнения в ежедневието си, като паркирате по -далеч, ходите на работа, си почивате на обяд, за да направите бърза разходка и използвате стълбите вместо асансьора“, казва Нарула. „Всичко, което ви кара да се движите и излязате от седнало или заседнало положение, е добро.“

Fitbit се обедини с Американската сърдечна асоциация, за да ви представи тази статия. Как поддържате таферката си здрав? Присъединете се към разговора!

Кардиологът, сертифициран от борда, Тара Нарула, д-р, е говорител на доброволец на Американската сърдечна асоциация, асистент по сърдечно-съдова медицина в Университета Хофстра НСЛИЖ Медицинско училище и асоцииран директор на отделението за сърдечно обслужване в болница Lenox Hill/NSLIJ в Манхатън. Тя също така служи като медицински сътрудник на „CBS тази сутрин“.

Тази информация е само за образователни цели и не е предназначена като заместител на медицинска диагноза или лечение. Не трябва да използвате тази информация, за да диагностицирате или лекувате здравословен проблем или състояние. Винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да промените диетата си, да променяте навиците си за сън, да приемате добавки или да започнете нова фитнес рутина.