Разрушаване на законността на ММА в Канада в провинция по провинция е интересно упражнение, като се има предвид необичайната законодателна пачуърк, поставени различни провинции Заедно се опитваме да заобиколим версията на Наказателния кодекс Pre Bill S-209.

Днес се обръщам към законността на ММА, както професионална, така и аматьорска, в Нова Скотия.

Както знаят читателите на този блог, началната точка е раздел 83 от Наказателния кодекс, който прави ММА незаконна, освен ако не съществува подходяща провинциална рамка.

Раздел 83, параграф 2, буква г) дава възможност на провинциите да създават комисионни за регулиране на ММА и изглежда не са ограничени до професионална ММА. Той специално дава възможност на провинциите да създават „атлетичен съвет, комисия или подобен орган“, за да регулират ММА, стига тялото да бъде „установено от или под властта на законодателството на провинцията за контрол на спорта, който се сблъсква с провинцията“.

И така, какво имаме в Нова Скотия? MMA там, както стои в момента, извлича законно положение по Закона за боксовия орган. Този закон създаде органа за бокс в Нова Скотия, който беше натоварен да „контролира и регулира бокса в провинцията“.

Ето къде става интересно. Боксът се определя като „професионални състезания или изложби на бокс, включително такива домашни забавления, включващи използването на юмруци, както е идентифицирано като бокс от властта, но не включва аматьорски бокс, освен ако контекстът не изисква“

Така че, ако спортът има „използване на юмруци“ и е идентифициран като бокс от NSBA, тогава той е бокс. NSBA получава правомощия съгласно раздел 10, буква л) от закона да „създава политики, идентифициращи кои домашни забавления или вид забавление, включващо използването на юмруци, е бокс“

Копаейки в регламентите, NSBA прие „бойни спортове“ като бокс и предложи следното определение за това какво е боен спорт:

(2) В тези регулации „Combat Sport“ предполага спорт, включващ контакт с цялото тяло между състезатели, при които състезател използва юмрук, независимо дали е отворен или затворен, или оръжие, държано в юмрук, и включва, но не се ограничава до следното бойни изкуства:

а) кикбокс;

б) борба с стрелба;

в) карате;

г) tae kwon do;

(д) Jujitsu.

Интересното е, че докато се обсъждат индивидуалните бойни изкуства, MMA не е така. Това може да бъде проблем, но аргументът би бил, че списъкът е неизчерпателен и ММА очевидно е „спорт, включващ контакт с цялото тяло между състезатели, в който състезател използва юмрук“. Това каза, че няма причина ММА да не бъде определена конкретно.

Може би много забележителни, че битката с „оръжие, проведено в юмрук“, се счита за бокс в Нова Скотия и очевидно законна съгласно законодателството, кой знае?

Друг проблем тук е, че политиките продължават да определят указанията за законен бокс. Въпреки че ММА технически може да се счита за бокс съгласно закона на Нова Скотия, всички регламенти, насочени към насоките на спорта, говорят за чист бокс, като например изисквания, които двубоят се извършва в пръстен с въжета, се използват поне 8 унции ръкавици, се отчитат за броя свалени боксьори, фаули като използване на колене, държане на опонент и разрушаване. Така че ММА е законна, но се прилагат насоките за действителния бокс.

Продължавайки от тези проблеми и приемането, че ММА е боен спорт (въпреки липсата на регулирани правила), стигаме до следващото препятствие.

Разликата между професионалния срещу любител става важно. Законът за боксовия орган упълномощава Комисията да регулира „професионалните състезания по бокс или изложби…, но не включва аматьорски бокс, освен ако контекстът не изисква“.

Това означава, че NSBA очевидно има правомощието да регулира професионалните бойни спортове. Раздел 15 от закона продължава да позволява на NSBA да прави политики, свързани с аматьорския бокс. Единственият раздел от политиките, които се занимават с аматьорски бокс, се занимават с Pro-AM карти, изискващи такива двубои да се провеждат в Канадската асоциация за аматьорски бокс. Тъй като CABA не регулира MMA аматьорската ММА очевидно е законно извън границите в Нова Скотия.

Така че накратко, Pro MMA изглежда законно, но се прилагат насоките за бокс, AMMA не е законно, а борбата с мечове и други професионални битки с „оръжие, държано в юмрук“, изглежда добре. Дуел някой?

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Проблемите в Нова Скотия… 19 февруари 2014 г. в „Аматьорски закон на ММА“
Изисквания за „лицензиране на дома“ и MMA Fighter Mobility Rightseugust 27, 2013 г. „Комисар по лека атлетика на Онтарио“
Преглед на правителството поставя Нова Скотия „не е в добро състояние“ с асоциация на комисионни за бокс 11, 2017 г. с 1 коментар