от Матю Дж. Даунен ’20
Развлекателен ритъм

Компетентността на професор Биррен бе подчертана в две наскоро публикувани статии в спортна съдебна спор, базиран на абонамент за спортен закон.

Пътуването на професор Биррен за спортно право започва през 1980 г., когато той е нает в позиция на предния офис на входно ниво от Оукланд Рейдърс. През 1981 г. той работи на изпитание, свързано с NFL, Raiders и Комисията за Колизеум в Лос Анджелис. Опитът на професор Бирен, работещ с влиятелните адвокати на Ласки, Джоузеф Л. Алиото, а Макс Блечър предизвика желанието му да продължи юридическото си образование. Професор Бирен амбициозно посещава югозападния вечер, докато работи на пълен работен ден с външния съвет на екипа. Той се похвали с повече опит в съдебната зала след дипломирането си, отколкото повечето адвокати от десетилетия. Впоследствие през 1985 г. той става първият вътрешен адвокат на Raider и е повишен в генерален съвет след 12 години посветена служба на организацията.

Един от най -новите периодични издания на професор Бирен включваше противоречивия въпрос на бившите играчи на NFL, които получават обезщетение за държавни работници заради значителните си контузии, претърпени, докато играят извън държавните организации. Голяма част от бившите играчи се оказват почти парализирани или страдат от травматични мозъчни наранявания, променящи ежедневието си до степен немислимо. За съжаление играчите в тази позиция са психически и физически неспособни да работят или да водят нормален живот, принуждавайки ги, от отчаяние, да търсят обезщетение.

Периодичното безупречно обяснява безупречно битката за юрисдикция между държавните работници програми за компенсации, играчи и техните бъдещи организации. Статията изобразява правния спор между бившия играч на NFL и родения в Лос Анджелис Лари Триплет и Индианаполис Колтс. Професор Биррен формулира сложния анализ на съда за договора на Лари Триплет, за да определи дали щатът Калифорния е имал юрисдикция по този случай на травма, включващ наранявания, пострадали, докато играе за олт. Противоположните страни оспорват дали договорите преговори, изготвяне или действително подписване са създадени юрисдикция на предмета. В крайна сметка професор Бирен отбелязва, че когато е подписано действителното споразумение, определя коя държава има юрисдикция, а не вземат предвид предишните преговори или се вземат предвид.

В продължаваща битка за правата на играчите, професор Бирен затваря този периодичен с изявлението на „Човек се чуди колко висящи подобни случаи са били възбрани от публикуваното мнение на Tripplett“. Колко играчи, които търсят обезщетение в опита да водят нормален живот, току -що са останали в тъмното в разгара на това решение? ”

Вторият периодичен период на професор Биррен участва в обжалването на Анселмо срещу Гросмонт-Кюямака Обществен колеж и е морф на колегиалния спорт и деликт. Професор Бирен очерта проблемите, които възникват, когато гостуващият играч получи контузия по време на игра поради неадекватни полеви условия. Той изрази своето възмущение към решението на първоинстанционния съд, че домашен екип е имунизиран от претенции на гостуващ екип и ясно определя факторите, приложени от Апелативния съд за възход на действия. Случаят беше оставен на изпитание, провеждайки, че университетите дължат задължение за надлежна грижа за гостуващи участници.

Докато противоречиви въпроси, включващи спорт и закон, продължават да възникват, можете да гарантирате, че професор Бирен ще покаже своите знания и умения в областта на играта.

Когато не пише за сигнал за спортни съдебни спорове, професор Бирен може да бъде намерен през цялото лято, проектирайки своята мъдрост върху югозападните студенти, докато преподава спортно право. Курсът обхваща управляващите органи на спортната индустрия, заедно със закона за труда, правото на договор, конкуренцията или антитръстовото право и обхваща въпроси, които ще възникнат в рамките на професионални организации като NFL, NBA, NFL, MLA и UFC и т.н.

Щракнете тук за повече информация относно курса по спортно право на професор Биррен.

Оригиналната публикация, както се появи в блога, можете да намерите тук:

Споделя това:
Facebook
Twitter
електронна поща