на Mmajunkie Nolan King свърши добра работа, документирайки скорошното спиране на 20 боксьори с голи кокалчета от Асоциацията на комисиите за бокс („ABC“).

Бойците се състезаваха на карта, наречена BKFC Fight Night Montana. Държавата няма комисия за бокс на членове на ABC. Промоутърът, BKFC, очевидно се е посегнал до държавните власти и са получили зелената светлина за тяхното събитие. Промоутърът нае ISKA, тяло, което има достатъчно опит, който надзирава бойните спортни събития, за да действа като регулатор.

След това събитие ABC раздаде суспензии на всеки бойник на картата. Това накара президента на BKFC Дейвид Фелдман да предполага, че ABC може да бъде лицемерно в позицията си, отбелязвайки, че други бойни спортове се състезават в щата и не са спрени от ABC. Фелдман отбеляза по следния начин:

„Но в края на деня дори не знам дали той е имал правомощието да спре тези момчета. Може би го направи. Може би не го направи. Но това, което се опитвам да кажа, е, че имаше и други професионални бойни спортни събития в щата Монтана от смесени бойни изкуства до две боси битки, които се случиха в щата Монтана, където бойците не бяха спрени. Но те се спряха за нашето събитие. Това е голям въпрос в съзнанието ми. ”

Така че нека да разбием това. Какъв авторитет трябва да спре боксьорите с голи кокалчета, които се състезават в държави без бокс комисии? Въведете Закона за Али. Това федерално законодателство, което е причината за разхлабената конфедерация, която е ABC, изрично се занимава с бокса в държавата без комисия. Раздел 6303 отбелязва, че при такива сценарии мачът „трябва да бъде контролиран от комисия по бокс от друга държава и да бъде подлежаща на най -новата версия на препоръчителните регулаторни насоки, сертифицирани и публикувани от Асоциацията на боксовите комисии, както и всички допълнителни подходящи професионални бокс Насоки и изисквания на такава държава “.

Ако друга държавна комисия не се пристъпи към чинията, тогава самите ABC могат да влязат и да действат като регулатор.

Актът продължава да отбелязва, че промоутърите, които възнамеряват да държат такива двубои, трябва да уведомят подходяща контролна комисия за бокс поне 14 дни преди събитието, за да се гарантира, че могат да бъдат изпълнени различни протоколи за безопасност.

Президентът на ABC Майк Мацули отбеляза, че щата Канзас е готов да влезе и да запълни празнотата, но промоутърът отказа офертата. Мацули каза на Mmajunkie, както следва:

„Имаше комисия на ABC, която се свърза с (BKFC) много пъти, за да каже, че те ще отидат там и ще регулират събитието… това беше щата Канзас. (BKFC) не ги взе. Те взеха решение да се возят с Иска. Иска не беше одобрена способността да регулира това от държавата Монтана, така че в резултат на това всички тези бойци се бият в несанкционирана битка. ”

Имайки предвид горното, изглежда, че има по -добър път, който BKFC би могъл да поеме, за да избегне този резултат. Това каза, че не всичко е кристално ясно.

Както бе отбелязано по -горе, Законът за ALI изисква, когато една колега държавна комисия застъпи, за да запълни празнотата, те трябва да използват „много от скорошната версия на препоръчителните регулаторни насоки, сертифицирани и публикувани от Асоциацията на комисиите за бокс“. ABC няма политики, които се занимават с бокс с голи кокалчета. Така че дори и с друга държава, пристъпила към чинията, е справедлив въпрос дали може да се случи събитие на BKB.

Друг правен обрат е дали BKB дори е професионален бокс? Това изглежда като странен въпрос, но когато държавният съвет за смесени бойни изкуства Уайоминг беше първата държавна атлетическа комисия, която да позволи на BKB в съвременната епоха, те го направиха под логиката, че BKB не е подмножество на бокса, а по-скоро беше подзадават на смесени бойни изкуства. Технически BKB в Уайоминг е отделен набор от правила за ММА.

Съществува аргумент, че събитието на BKB всъщност е MMA събитие и може да бъде извън изразителния език на Закона за Али, което се отнася само за професионални боксьори.

Накратко нещата са мътни.

Реклама

Споделя това:
Twitter
Facebook

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Боксът с голи кокалчета за първи път съобщи за смъртта в регулираната ераоактори на спорта 4, 2021 г. с коментар 1
Както боксовите, така и MMA базите данни, готови за запис на голи кокалчета, борещи се с суспензии June 4, 2018 г.
Първо събитие на щат на щат на САЩ с голи кокалчета, като се има предвид, че 1889 г. обяви 10, 2018 г. „Голи бой с кокалчета“